Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Stadsflora van de Lage Landen

geen plaatje   Zo’n 1350 plantensoorten vormen de basisflora van de Nederlandse en Vlaamse steden, stelt urbaan ecoloog Ton Denters, samensteller van deze opvolger van ‘Stadsplanten : veldgids voor de stad’ (2004). Hij beschrijft ongeveer 800 in steden voorkomende wilde planten. Na een uitgebreide inleiding (o.a. veranderingen, stadsklimaat, domeinen, omgaan met stadsplanten) passeren in meer dan 275 pagina’s de individuele soorten de revue. Ze zijn gerangschikt op bloemkleur en vervolgens op verwantschap en gelijkenis. De onderste paginahoek komt overeen met de bloemkleur, wat het determineren vergemakkelijkt. De soortbeschrijving bevat gegevens over achtergronden, geschiedenis en groeiplekken en is voorzien van een informatiebalk (o.a. bloeitijd, hoogte en trend). Duidelijke kleurenfoto’s begeleiden de beschrijvingen. Tot slot wordt de urbane flora van 26 Vlaamse en Nederlandse steden toegelicht met kijktips en wandelsuggesties. Een heldere en inhoudelijk gemakkelijk te hanteren plantengids die velen kan aanspreken, botanisch geschoolden én ongeschoolden. Met indexen (soort- en plaatsnamen)

Stadsflora van de Lage Landen zet 800 typische stadsplanten in de schijnwerpers met authentieke foto's uit Vlaamse en Nederlandse steden. Maar liefst 80 nieuwe soorten worden speciaal voor deze flora met hun Nederlandse namen gepresenteerd. Dit boek is daarnaast een kennismaking met onbekende soorten zoals Atlasreigersbek, Hoge anemoon, Vlakbekje en Koraalhelmkruid. Stadsflora geeft toegang tot 26 Vlaamse en Nederlandse steden met wandelingen en kijktips. De boodschap: ga eropuit en beleef onze dichtstbijzijnde natuur.
Auteur: Ton Denters

Voorraad 1 ex


Prijs: 34,99